Τανζανία#6 – Γενέθλια στην Αφρική

Βραδάκι πια στρίμωξα τους πρώτους εθελοντές που πέτυχα μπροστά στον μπουφέ και τους παρακάλεσα όταν δουν τον σύντροφο να κατεβαίνει να του ευχηθούμε όλοι μαζί χρόνια πολλά! Ένιωθα τύψεις που δεν μπορούσα να οργανώσω τίποτα παραπάνω για τα γενέθλια του, ούτε δώρο του είχα πάρει του κακομοίρη. Οι εθελοντές δέχτηκαν και μετέφεραν το γενέθλιο μήνυμα οπότε με το που έσκασε μύτη ο σύντροφος τον υποδέχτηκαν όλοι με ένα πανηγυρικό happy birthday! Χάρηκε πολύ ο σύντροφος και καθίσαμε όλοι μαζί να δειπνίσουμε. “Οκ από το τίποτα αυτό είναι κάτι” σκέφτηκα και μας παράγγειλα δυο μοχίτο για να δώσουμε στην βραδιά μας μια ιδιαίτερη νότα. Μα φαίνεται υπολόγιζα χωρίς τον ξενοδόχο…
Εκεί που χαλαρώναμε μπροστά στα απομεινάρια του δείπνου μας, ξαφνικά βγήκε από την κουζίνα μια κουστωδία από μάγειρες, σερβιτόρους και λοιπό προσωπικό, οι οποίοι με κατσαρόλες και κουτάλες ανά χείρας, πλαισίωναν τον chef, που κράταγε… μια μεγάλη τούρτα! Παράλληλα από το μπαρ άρχισε να παίζει το happy birthday to you, σε ποπ εκδοχή. Ήταν η πιο απίστευτη έκπληξη! Οι εθελοντές πιάσανε και αυτοί τον ρυθμό, οι μάγειρες τραγουδούσανε και κοπανάγανε τις κατσαρόλες!
“Make a wish”, “make a wish” του φωνάξανε όλοι στο τέλος, και ο σύντροφος έσβησε το κεράκι του. Ξέσπασαν χειροκροτήματα, άρχισαν οι αγκαλιές και οι ασπασμοί, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ” τους ευχαριστούσε στα ελληνικά συγκινημένος, ενώ γέλια και ευχές ακουγόντουσαν από παντού!

DSC_0212
Ήταν τα ομορφότερα γενέθλια. Μοιραστήκαμε την τούρτα με όλους τους εθελοντές και το προσωπικό, βάλαμε χορευτική μουσική και ξεκίνησε ένα πάρτι άνευ προηγουμένου. Και ενώ νόμιζα ότι το βράδυ μας είχε βαρέσει κορυφή, ένας από τους ομαδάρχες των εθελοντών μας ενημέρωσε ότι με μεγάλη χαρά μας δέχονται να βοηθήσουμε στο χτίσιμο του σχολείου! Ο άτιμος ο σύντροφος είχε ζητήσει εάν γίνεται να βάλουμε και εμείς το λιθαράκι μας σε αυτήν την όμορφη προσπάθεια! Μέσα στο ήδη πανηγυρικό κλίμα, η συμμετοχή μας έγινε αποδεκτή από όλους με μεγάλο ενθουσιασμό. Η βραδιά συνεχίστηκε με πολύ χορό και ακόμα περισσότερες μπύρες κάτω από τον έναστρο Αφρικάνικο ουρανό!
Και αυτό ήταν μόλις το δεύτερο μας βράδυ στην Ζανζιβάρη.

Night&moon

Διαβάστε την συνέχεια: Τανζανία#7 – Μα πως χτίζεις ένα σχολείο;

One thought on “Τανζανία#6 – Γενέθλια στην Αφρική

  1. Pingback: Τανζανία#6 – Γενέθλια στην Αφρική | The Zion Logs

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s